Werkvelden

Burn-out

Een burn-out is het gevolg van een langdurige periode van stress en (over)spanning. Hierdoor krijg je last van zowel lichamelijke als geestelijke uitputting. Je voelt je letterlijk opgebrand. Een burn-out is dus niet alleen een psychisch probleem, maar ook duidelijk te voelen en merken in je lichaam.

Middelenverslaving

Stoornis in het gebruik van middelen is de nieuwe medische term voor verslaving. Het vervangt woorden als middelenmisbruik en middelenafhankelijkheid. Het is een chronische psychische aandoening veroorzaakt door het dwangmatig gebruik van alcohol of drugs, of beide, die leidt tot permanente veranderingen in de structuur en functie van de hersenen.

Psycho-sociale problemen

Psychische problemen hebben te maken met uw gevoelens en gedachten. Sociale problemen hebben te maken met andere mensen of instanties. Psychosociale problemen zijn een combinatie van deze twee.

Gedragsverslaving

Ontdek vrijheid en herstel met een traject dat zich richt op het overwinnen van een gedragsverslaving. Gedragsverslaving omvat compulsief gedrag zoals overmatig gebruik van sociale media, gokken of obsessief sporten. Samen onderzoeken we de oorzaken, identificeren triggers en ontwikkelen effectieve coping-strategieën. Mood and Talk biedt jou een veilige omgeving voor zelfontdekking en empowerment, waar we samen werken aan balans, zelfacceptatie en duurzame verandering.

We hebben ook een specifiek traject voor verzamelwoede of hoarding.

Jongeren en zichzelf

In de trubulente periode van adolescentie worden jongeren geconfronteerd met diverse uitdagingen. Het schoolleven kan soms ingewikkeld zijn en het is begrijpelijk als je daar moeite mee hebt. Of wellicht merk je dat je zelfvertrouwen wat een boost kan gebruiken, of je worstelt met faalangst die je graag wilt overwinnen. Het is normaal dat je af en toe het gevoel hebt de regie over je leven te verliezen.

In deze uitdagende tijden is het raadzaam je te laten bijstaan. Samen kunnen we werken aan het overwinnen van obstakels op school, het versterken van zelfvertrouwen en het doorbreken van faalangst.

Gezinsproblematiek

Ieder gezin kent het wel: een irritatie hier en wat onbegrip daar. Met soms een flinke ruzie. Overal komt wel eens wat onenigheid voor. Niet alles gaat nou eenmaal van een leien dakje als je met meerdere mensen in één gezin leeft. Soms verdwijnen de ruzies net zo snel als dat ze kwamen. Maar regelmatig gebeurt in gezinnen het tegenovergestelde. De ruzies, irritaties en het onbegrip stapelen zich op met als gevolg veel spanning, onrust en ongemak. Dat is voor geen enkel gezinslid gezond.